THE BOYS ARE BACK!

JPS-75 aloitti miesten edustusjoukkueen osalta 5.-divisioonakautensa Viialan Cage Gardenissa kahdella niukalla tappiolla.

Sinisen sotisovan pukivat päälleen molemmissa peleissä yhdeksän kenttäpelaajaa ja maalilla urakoi molemmat ottelut Jani Vanhalakka. Joukkueen rekrytointipolitiikan maltillisuus, loukkaantumiset, sairastelut sekä muut epämääräisen oloiset poissaolot aiheuttivat kyseisen läsnäololistan laihuuden.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Miehikkälän Vilkas. Ottelun ensimmäinen erä kuljettiin sopuisasti rinta rinnan, molempien käydessä välillä johdossa ja erätauolle siirryttiin tilanteessa 4-4.

Toisessa erässä MiVi nappasi ottelun valtikkaa itselleen tehden maaleja viisi kappaletta, Jipsin uskaliaan ja modernin pallottoman pelisysteemin pelipaikattomuuden rakoillessa. Kolmanteen erään lähdettiin Jipsin kolmen maalin takaa-ajoasemassa, 9-6.

Kolmannessa erässä tahti oli alkuun tasainen, mutta erän lopun salamamaaleilla JPS taisteli maalin päähän. Aivan ottelun lopussa Jipsi pääsi vielä yrittämään tasoitusta, mutta piippuun jäi ja pisteet samoin. Miehikkälän Vilkas voittoon perinteisin salibandynumeroin: 11-10.

Ottelun hahmoja JPS:n puolella olivat edustusjoukkueen debytantti Veikka Suomalainen, joka suorastaan dominoi alakerrassa, nakuttaen samalla kolme tehopistettä. Toinen puolustuspään keisari, Jere Pylvänäinen, pisti vielä pisteen paremmaksi ja kerrytti pussukkaansa peräti neljä tehopistettä.

Toiseen otteluun sinipaitoja vastaan asettui Kotkan Reipas II. Jipuliksen meihistö sai otteluun hyvän startin ja jalat eivät jääneet kahden tunnin tauon aikana koppiin, linja-autoon, huoltoasemalle tai mihinkään muuallekaan. Ensimmäinen erä kirjattiin ennakkoluulottomasti pelanneelle JPS-laumalle lukemin 2-0.

Toisessa erässä KoRe II asetti kaasupoljinta lattiaan painellen neljä maalia alle kymmeneen minuuttiin. Siniunivormuiset sankarimme saivat aivan erän loppuhetkillä lohtua. Mr. JPS-75 Jarru ”Hefestos” Kiintola iski todellisen buzzer beaterin Kiintola jr:n pikaisesta kulmasisäänlyönnistä ajassa 29:59 ja kolmanteen osioon tätä näytelmää siirryttiin tilanteessa Kore 4 – JPS 3.

KoRe II oli jäähyjä sisältäneen kolmannen erän aikana alussa paremmin hereillä ja siirtyi pelin viimeisten viiden minuutin alkaessa johtoon jo 3-6.

Toinen JPS-75-debytantti, hienosti taistellut Simo Kahelin toi Jipsin ensin kahden maalin päähän ja noin minuutti edellisestä, logistiikkapäällikkö Kuuva iski armottomasti Jipsin maalin päähän. Molemmissa maaleissa passin tarjoili Kippari Kiintola.

Aika ja paikat loppuivat kuitenkin jälleen kesken ja pisteet kulkivat valtatietä 15 pitkin Kotkaan.

Kunniamaininta otteluista Jipsin osalta Eero Talkalle, joka operoi vaativaa keskushyökkääjän tonttia tunnollisesti, päästen molemmissa otteluissa myös tehopisteille. Toinen maininta menee maalivahti Janille, joka antoi molemmissa otteluissa torjunnoillaan joukkueelle mahdollisuuden pisteisiin.

Parin viikon päästä uutta matoa koukkuun ja kohti uusia koitoksia Kausalan Ravilinnassa!